2012. augusztus 23., csütörtök

Rakottas spanyol módra

Egy könnyű rakott ételről van szó. Hogy miért spanyolos nem igazán tudom, de annak idején így ismertem meg és így maradt azóta is. Nagyon sokszor készítettem már, kedvencek közé tartozik.

3 fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem
30 dkg gombát (most csiperkét) megpucoltam, a hagymára tettem
sóztam, borsóztam és addig pároltam amíg a leve elpárolgott. Megfőztem keményre
3 tojást és karikára vágtam. Megpirítottam
3 szelet kenyeret és apró kockákra vágtam. Megreszeltem
15 dkg sajtot és kikavartam
1 kis doboz tejföllel. Megmostam
4 db paradicsomot és karikára vágtam. Mikor minden így elő volt készítve, vettem egy jénai tálat és elkezdtem rétegezni:  beleszórtam a kenyér kockákat, ráterítettem a hagymás gombát, rá a tojás szeleteket, erre a paradicsom szeleteket és végül a tejfölös sajtot. Előmelegített sütőben 20 percet süttem. Melegen tálaltam.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! Látom a tejföllel nem spóroltál:)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis egytálétel, vacsorára pont jó! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legtöbbször én is vacsorára készítem:)

      Törlés
  3. Közben játék indult nálam, szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szio, megint csak én vagyok:) Postázási lehetőség postán keresztül van, én már többször küldtem Magyarországra, mindig megérkezett, eddig legalábbis:) 2 kg alatt lehet levél formájában küldeni, csak kell mondani a postán, s akkor nem is kerül olyan sokba.
      Beírtalak titeket is a sorba, ha mégsem jönnétek, akkor töröllek, természetesen nem akarok erőltetni senkit:)

      Törlés