.

2012. augusztus 14., kedd

Szilvalekváros bukta

Három hét gyerkőcök nélkül hosszú idő. Hazajöttek, de a nagyobbik csak átcsomagolt, egyet aludt és indult tovább, még egy hét táborozásra. Jól kihasználja a vakációt:) 
Útravalónak pizzás rudat és buktát készítettem, aminek a család többi tagja is örült:)

3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
1 dl olaj
1 mk só
1 citrom héja
2 tojás sárgája

Kevés tejben 1 ek cukorral az élesztőt megfuttattam. A liszteket a sóval, a maradék tejjel, a cukorral, a citromhéjjal, az olajjal és a megfuttatott élesztővel összegyúrtam és beledolgoztam a tojások sárgáját is. Eleinte ragacsos masszát kaptam, de kb 10 perc dagasztás után puha tésztává állt össze. A tetejét olajjal megkentem és letakarva 1 órát kelesztettem.
Lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalappá nyújtottam. Éles késsel  20 darab négyzetre vágtam. A közepükre szilvalekvárt tettem és felcsavartam.
Kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé fektettem a "töltelékeket". Még 15 percet kelt, amíg a sütő bemelegedett 180 fokra és 25 perc alatt megsütöttem.

8 megjegyzés:

  1. Jó kis útravaló, én is elfogadnám! A házi készítésű bukta annyira finom tud lenni, leginkább mi is szilvalekvárral szeretjük, úgyhogy tényleg küldhetnél néhányat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is szilvalekvárral az igazi:) Jó lenne küldeni!

      Törlés
  2. Jaj, de guszta!! Mit nem adnék, ha most itt lenne egy előttem teljes valójában... :) Ráadásul szilvalekvárral, hmmm... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)mondtam már sokszor, hogy jó lenne egy netes postát kitalálni, hogy tudjunk kóstolgatni:)

      Törlés
  3. De rég sütöttem buktát,meg is hoztad hozzá a kedvem! :) Szinte érzem az illatát...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is rég volt, ezért is volt nagy a sikere:)

      Törlés
  4. Ezzel én is elmennék kirándulni:)

    VálaszTörlés