Sokszor találkoztam aszalt paradicsomos receptekkel, de én még nem próbáltam az aszalást. Egészen mostanáig.
Mági egyik receptjénél árulta el, hogyan kell nekifogni. Azóta már aprólékosan le is írta.
Úgy vagyunk vele, ha valamit akarunk, akkor add meg uram, de rögtön. Azonnal. Valahogy így voltam a paradicsom aszalással. Másnap reggel mentem a piacra paradicsomot és barackot vásárolni. Gondolkodtam miben is aszaljam, mert nem volt sem rámám, sem gépem. A pincében nézelődve találtam rá nagyi öreg szitájára. Ebből volt még egy újabb kiadás a kamrában is, így hát az egyiket megtöltöttem paradicsommal, a másikat kajszival.
Három napot száradtak a verőfényes napon. Néha megkukucskáltam :)
Nem írom le az aszalást lépésről-lépésre, mert ezt már mági megtette. Itt megnézhetitek.
A kajszikat csak papírtasakba tettem, majd jó lesz műzlit gazdagítani.
Az aszalt paradicsomok üvegben végezték olívaolaj, bazsalikom és fokhagyma cikkek társaságában.
Az első dolog amivel már kipróbáltam, az a tonhal volt. Egyenesen isteni :)recept itt.
Köszönjük mági a tanácsokat, a segítséget!
Első nap:
Második nap, mikor levet eresztett:
Harmadik nap, kész!
Gyönyörű lett, egészen felcsigáztál engem is a témával! :)
VálaszTörlésMegéri aszalni:-)
TörlésDrága Hajni, én köszönöm, hogy vagy (nekem is)!:)
VálaszTörlésOlyan gusztusos, hogy én is rohannék rögtön készíteni:)
Ez a szitát jól kitaláltad:)
A régi szita újabb rendeltetése:-) mostanig csak ott porosodott szegény és rám várt:-)
VálaszTörlésKöszönjük!
Tavaly én is aszaltam egy kis üvegre valót:) Az idén is jó lenne:)
VálaszTörlésMost ügyeskedj, amíg forrón süt a nap:-)
VálaszTörlésCsodás lett az üvegben, arra késztet, hogy én is elkészítsem:)
VálaszTörlésMég lehet készíteni:-)
VálaszTörlésköszönöm:-)
Aszaljunk! :) Én is kedvet kaptam hozzá, annyira jól néz ki, ráadásul van egy kenyérreceptem, amibe aszalt paradicsom kell, így ki tudom végre azt is próbálni! :)
VálaszTörlésKenyérben még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik! :)
Törlés