2017. április 27., csütörtök

Madeleine eperöntettel


 Ezt a kis, kagyló forma tésztát egyszerű sütni, csak forma kell hozzá. Frissen készített eperöntettel abbahagyhatatlan.

 Hozzávalók (22 darabhoz): 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 8 dkg vaj, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál sütőpor, csipet só; az eperöntethez: 25 dkg eper, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé; a formákat kikenni: kevés vaj és liszt.

 Elkészítése: A vajat közepes tűzön világos mogyorószínűre barnítjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat a cukorral, a sóval fehéredésig kavarjuk, majd beledolgozzuk a citromhéjat, a sütőporos lisztet és a vajat. A kivajazott-lisztezett kagylóformákba evőkanál segítségével beletöltjük a tésztát, 180 fokra előmelegítetett sütőben addig sütjük, amíg a szélein elkezd barnulni. Az epret megmossuk, összeturmixoljuk, elkavarjuk a citromlével meg a porcukorral, majd a kihűlt süteményekkel kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. De guszta! Első blikkre azt hittem, hogy a Parókia konyhája blog pünkösdi, sárga-piros játékára készült. Nézzetek utána... 🙂

    VálaszTörlés