2017. április 26., szerda

Szendvicstorta


 Most a kenyeret sütöttem hozzá, de maradék kenyérből is elkészíthető, formára vágva.


 Hozzávalók a kenyérhez: 30 dkg kenyérliszt, 1,5 dkg hideg vaj, 1,5 teáskanál szárított élesztő, 1 mokkáskanál só, 2-2,5 dl langyos víz; a töltelékhez: 20 dkg mascarpone, 15 dkg sonka, 10 dkg tejfölös krémsajt (tömlős), 10 dkg füstölt sajtos krémsajt (tömlős), 3 tojás, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors; díszíteni: saláta, zöldhagymaszár, retek, főtt tojás.


 Elkészítése: A lisztet a sóval elvegyítjük, elmorzsoljuk a vajjal. Belekavarjuk az élesztőt és annyi vizet, hogy lágy, sima tésztát kapjunk. Összedolgozzuk és letakarva egy órát kelesztjük. Finoman átgyúrjuk, megformázzuk, 18 cm-es kerek formába tesszük, hagyjuk 30 percet kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A mascarpone egyik felét a tejszínes, másik felét a füstölt sajtos krémsajttal kikavarjuk. A füstölt sajtost két részre osztjuk. Egyik részébe vegyítjük a ledarált sonkát és petrezselyemzöldet, a másikba a ledarált főtt tojásokat és a pirospaprikát. Mindkét krémet sóval, borssal ízesítjük, és jól kikavarjuk. A kenyér tetejét levágjuk, erre nem lesz szükségünk, a többi részét 5 szeletre vágjuk, majd a szeleteket felváltva a két krémmel megtöltjük. A tortát a tejfölös sajtkrémmel bevonjuk, és tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése