2017. április 5., szerda

Tésztában sült sonka spenóttal


 Újabb osztrák húsvéti étel, másodikként ezt próbáltam ki. Kenyértésztában sütött sonka, melynél arra kell figyelni, hogy ne legyen vizes a sonka, mert könnyen eláztathatja a kenyeret. A kenyér ropogós lett, a füstölt sonkával, mustárral, spenóttal társítva igazi, különleges ízvilágat ad. 

 Hozzávalók (4-5 személyre): 80 dkg főtt sonka, 15 dkg spenótlevél, 1 evőkanál dijoni mustár; a tésztához: 25 dkg kenyérliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 2 dl langyos víz.


 Elkészítése: A langyos vízben a cukrot elkavarjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni. A liszteteket a sóval elvegyítjük, a megkelt élesztős vizet hozzáöntve sima tésztát gyúrunk. Letakarva egy óráig kelesztjük. Ezután a tésztát ujjnyi vastag lappá nyomogatjuk, megkenjük mustárral, ráhelyezzük a spenótleveleket, majd a sonkát. A sonkát a tésztába csomagoljuk, a széleket összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejét vízzel lekenjük, 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése