2012. augusztus 10., péntek

Paradicsomos kukoricasaláta

Lehet tél vagy nyár, a saláták a kedvenceim. Ebben a periódusban, amikor friss kukoricát lehet kapni a piacon, ezt részesítsük előnyben, mert sokkal ízesebb mint akármelyik konzerv.

30 dkg kukorica szem
2 paradicsom
1/2 dl tejföl
1 dl joghurt
1 cikk fokhagyma
1 ek olaj( el is hagyható)
petrezselyem zöld
kapor
só és őrölt fehér bors

A tejfölt összekavartam a joghurttal, beletettem a zúzott fokhagymát, a zöldeket és a paradicsomot apróra vágva, hozzákavartam a megfőtt és lefejtett kukorica szemeket, majd ízesítettem sóval és fehér borssal. Rövid időre hidegbe tettem, hogy az ízek összeérjenek, aztán főtt tojás társaságában el is fogyasztottuk. Tojáson kívül tehetünk még hozzá sajtkockát, sonkát is.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, most jöhetne egy kisebb adag:)!

    VálaszTörlés
  2. De elfogadnék most én is egy tányérkával! Annyira étvágygerjesztő! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most kanalaztam be a maradékot, de ha beugrotok összeütök még egy adagot:)

      Törlés
  3. Na holnapra én is ezt készítem, igaz csak dobozos kukoricám van, de az is finom lesz szerintem, ha nem is éppen ennyire:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam dobozosból is, azzal is finom:)

      Törlés
  4. A holnap el is jött, ma délben ezt ebédeltem csirkemell társaságában, köszi szépen:)

    VálaszTörlés