Kedvenc savanyú uborkánk. A tavaly is így tettem el. Roppanósan maradt még egy év után is, ugyanis a tavalyi eltevés utolsó darabkáit nemrég fogyasztottuk el. Mivel finom édeskés leve van, a gyerekek is szerették.
4kg apró uborkát jól megmostam. Vettem az előkészített üvegeket és mindegyik aljába csombort, kaprot, zeller zöldet, mustármagot és szemes borsot szórtam.
2 és 1/2 l vízhez
1 liter ecetet adtam(9 %)
4 ek sót és
1 kg cukrot ( 1 dl ecethez 10 dkg cukor jár)
Az ecetes -cukros-sós vizet felfőztem és a az uborkákat 20-val beletettem. Addig hagytam, amíg színt váltottak, aztán lyukas kanállal kiszedtem egy nagy szűrőbe. Addig ismételtem a folyamatot, amíg az uborka elfogyott. A zöld fűszeres üvegek aljára kezdtem tenni az uborkát. Közé került még néhány gerezd fokhagyma, torma vékonyra hasogatva, néhány szeletke fehér hagyma és répa szelet. Mindegyik üvegbe
1 darab babérlevelet tettem.
Az ecetes levet újraforraltam és az uborkákra töltöttem. Rácsavartam az üvegek tetejét és pokrócok közé, száraz dunsztba tettem pihenni.
Mi is tegnap raktunk el uborkát. Édesanyám is hasonlóan készíti. :) Én még csak tanulom. :D
VálaszTörlésÜdvözlünk Isabella Nálunk:-)
TörlésNagyon ügyes vagy. Sok sikert a tanulásban!
Hű, így még nem, nagyon tetszik:)
VálaszTörlésKöszönöm!
Szívesen drága! Nekünk nagyon bevált:-)
TörlésGyönyörűségesek lettek! Újdonság számomra a zellerzöld és a répa, de nagyon finom lehet az uborka, ilyen gazdag fűszerezéssel és ízesítéssel! :)
VálaszTörlésA próba a tavaly volt, bevált, finom lett:-) köszi hankka!
Törlés