Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 8 dkg
margarin, 8 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 3-4 evőkanál tejföl, 1,5
teáskanál sütőpor, 1 citrom héja, csipet só; a töltelékhez: 70 dkg orda, 15 dkg
cukor, 2 tojásfehérje, 1 kis kötés kapor, 2 evőkanál búzadara, 1 teáskanál
vanília kivonat; a tetejére: porcukor.
Elkészítése: A
lisztet a sütőporral, a sóval elvegyítjük, majd a zsiradékokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk
a tészta többi hozzávalóját, sima tésztát gyúrunk, melyet 2 részre osztunk. Az
ordát áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A tojásfehérjét habbá
verjük.Az
ordát a cukorral, a vanília kivonattal kikavarjuk, beledolgozzuk a búzadarát és
beleforgatjuk a tojáshabot. Az
egyik tésztát 30x21 cm-es lappá nyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe
helyezzük. Villával
megszurkáljuk, rásimítjuk a tölteléket és befödjük a második kinyújtott lappal. Tetejét
villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt
megsütjük. Tepsiben
hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Tehéntúróval is
elkészíthetjük, de ha hígabb a túró adjunk a krémhez 1-2 evőkanállal több
búzadarát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése