.

2017. március 20., hétfő

Ordás pite


 Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 8 dkg margarin, 8 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 3-4 evőkanál tejföl, 1,5 teáskanál sütőpor, 1 citrom héja, csipet só; a töltelékhez: 70 dkg orda, 15 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 1 kis kötés kapor, 2 evőkanál búzadara, 1 teáskanál vanília kivonat; a tetejére: porcukor.

 Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval elvegyítjük, majd a zsiradékokkal elmorzsoljuk.  Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, sima tésztát gyúrunk, melyet 2 részre osztunk.   Az ordát áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A tojásfehérjét habbá verjük.Az ordát a cukorral, a vanília kivonattal kikavarjuk, beledolgozzuk a búzadarát és beleforgatjuk a tojáshabot.     Az egyik tésztát 30x21 cm-es lappá nyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük.  Villával megszurkáljuk, rásimítjuk a tölteléket és befödjük a második kinyújtott lappal.  Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.  Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.


 Megjegyzés: Tehéntúróval is elkészíthetjük, de ha hígabb a túró adjunk a krémhez 1-2 evőkanállal több búzadarát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése