Fagyasztott meggyel készítettem, igazi könnyed sütemény. Gyengén édes, a család egy része nem is igényelte rá a porcukrot, nekem egy kevéske azért jöhetett.
Hozzávalók: 30 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 5 dkg
liszt, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál búzadara, 2 maréknyi meggy, 1 citrom
héja, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a tetejére:
porcukor.
Elkészítése: A tehéntúrót a tojássárgájával, a
tejföllel, a cukrokkal, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, a sóval
kikavarjuk. Belekavarjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a
habbá vert tojásfehérjét. A masszát 20x30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk,
tetejére szórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt
készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése