.

2017. március 15., szerda

Könnyű meggyes-túrós

 
 Fagyasztott meggyel készítettem, igazi könnyed sütemény. Gyengén édes, a család egy része nem is igényelte rá a porcukrot, nekem egy kevéske azért jöhetett.

 Hozzávalók: 30 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál búzadara, 2 maréknyi meggy, 1 citrom héja, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a tetejére: porcukor.

 Elkészítése: A tehéntúrót a tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, a sóval kikavarjuk. Belekavarjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A masszát 20x30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, tetejére szórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése