Hozzávalók (4személyre): 40 dkg juhsajt, 2 tojás,
zsemlemorzsa, olaj, só, bors; a salátához: 1 kötés retek, 1 fej zöldsaláta, 1
kígyóuborka, 4 zöldhagyma, néhány szem fekete olajbogyó és
koktélparadicsom: az öntethez: 1 dl fehér borecet, 8 evőkanál olívaolaj, 1
teáskanál cukor, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: A retket feldaraboljuk, az uborkát
legyaluljuk, a hagymát karikára vágjuk, a salátát falatnyi darabokra tépjük,
majd a zöldségeket összeforgatjuk. Tálra rendezzük, néhány félbevágott
koktélparadicsomot, olajbogyót szórunk rá. A juhsajtot csíkokra vágjuk,
megforgatjuk a kevés sóval, borssal felvert tojásban, a morzsában és
felhevített olajon kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. Az öntet hozzávalóit
elvegyítjük, a salátát meglocsoljuk vele és a rántott sajtcsíkokkal tálaljuk.
Tipp:
Panírozhatjuk szezámmagos vagy vegyes magkeverékkel elvegyített morzsába is.
Rozskenyeret kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése