.

2017. március 29., szerda

Kakaós dübbencs


 Puha kakaós kalácsot sütöttem, mely laktató is a benne lévő krumplitól. Reggelire, tízóraira egy finomság.


 Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg zsír, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 3 dl tej, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor; a kenéshez: 5 dkg olvasztott zsír.


 Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük. 1 evőkanál lisztet elsúrolunk az élesztővel, a cukorral, elkavarjuk a langyos tejjel és hagyjuk felfutni. A krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a puha zsírt, az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd 2 részre vágjuk. A tésztát 3-4 mm vastag lappá nyújtjuk, vékonyan megkenjük a megolvasztott zsírral, megszórjuk porcukros kakaóval és felcsavarjuk. Két kalácssütő formába tesszük, tetejüket zsírral megkenjük és még 20 percet hagyjuk pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése