.

2017. március 30., csütörtök

Dióhabos szelet


 Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 10 dkg cukor, 8 dkg margarin, 8 dkg zsír, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál kakaópor, 0,5 dl tej, ½ tasak sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipet só; a dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 3 tojásfehérje, csipet só; továbbá: 1 kis üveg meggylekvár.


 Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó kivételével tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, az egyik részbe belegyúrjuk a kakaót. A két tésztát lappá nyújtjuk, majd 40x20 cm-es sütőpapíros tepsibe helyezzük a barna lapot, megkenjük meggylekvárral, rátesszük a fehér lapot. A tojásfehérjét a sóval, és a cukorral kemény habbá verjük, belekavarjuk a diót, majd a tésztára simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése