.

2017. március 31., péntek

Tojáskeksz


 Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 10 dkg zsír, 1 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1,5 dl tej, 1 teáskanál vanília kivonat, csipet só; a töltelékhez: baracklekvár; a tetejére: porcukor.


 Elkészítése: A lisztet elvegyítjük a cukorral, a citromhéjjal, a sóval meg a vaníliakivonattal, majd elmorzsoljuk a zsiradékokkal, a tojással, és annyi tejet adunk hozzá, hogy összegyúrva sima tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután 3 mm vastag lappá nyújtjuk, tojás alakú formával kivágjuk. Minden második tészta közepét kerek formával szúrjuk ki, majd az alsó lapra baracklekvárt kenünk, a lyukas darabot pedig rátesszük. A tésztákat sütőpapíros tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben megsütjük, majd széleit óvatosan porcukorba mártjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése