.

2017. március 13., hétfő

Spenótos csavart


 Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, 2,2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg friss spenót, 5 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, só, bors; a tetejére: 5 dkg sajt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.

 Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet a sóval elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, az élesztős tejet és megdagasztjuk. Letakarva egy órát kelesztjük. A spenótot sós-szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük, majd apróra vágjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és belekavarjuk a juhtúrót és a tojást. A tésztát 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk, az egyik felére kenjük a tölteléket. Ráhajtjuk a tészta másik felét, 2 cm vastag csíkokat vágunk, majd néhányszor megtekerjük. Sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük. Megszórjuk reszelt sajttal, pihenni hagyjuk, amíg a sütő 180 fokra bemelegszik, majd pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése