.

2017. március 18., szombat

Sajttal-juhtúróval töltött fánk


 Hozzávalók (4személyre): 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 2 tojássárgája, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só; továbbá: 15 dkg juhtúró és sajt vegyesen, olaj.


 Elkészítése: A langyos tejbe kavarjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A vajat megolvasztjuk. A lisztbe kavarjuk a sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, a visszahűlt vajat, az élesztős tejet és összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd 3 mm lappá nyújtjuk és 9cm átmérőjű formával köröket vágunk. A túrót a reszelt sajttal elkavarjuk, ha szükséges sóval ízesítjük és mindenik kör közepébe teszünk a töltelékből. A tésztát kettéhajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk és még 15 percet letakarva kelesztjük. Forró olajban pirosra sütjük. Fokhagymás tejfölt kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése