.

2017. március 1., szerda

Tormás saláta


 Hozzávalók (4személyre): 1 zöldsaláta, 1 kötés retek, 1 fürt koktélparadicsom, 2 szál friss torma, 4 zöldhagyma, 4 tojás, kapor, só, bors; az öntethez: 2 dl joghurt, 0,5 dl majonéz, 1 teáskanál balzsamecet, csipet porcukor.

 Elkészítése: A tojást 10 perc alatt keményre főzzük. A zöldségeket megmossuk, a salátát darabokra tépjük, a retket vékonyan felszeleteljük, a hagymát karikára, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a tormát meghámozzuk.  Négy tálacskába osztjuk a zöldségeket úgy, hogy egy-egy réteg közé friss tormát reszelünk. Cikkekre vágott tojást, kaprot teszünk a tetejére, majd kevés sóval, borssal ízesítjük. Az öntet hozzávalóit elkavarjuk, fogyasztáskor a salátára öntjük.


 Megjegyzés: Pirított kenyérkockát is kínálhatunk hozzá, így laktatóbb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése