.

2012. szeptember 19., szerda

Zöldséges kuszkusz kínai beütéssel

Maradék kuszkuszt tologattam a hütőben két napig, már nagyon lógott a levegőben, hogy a kukában fogja végezni. Mivel semmiféle kaját kidobni nem szoktam, gondolkodóba estem, hogy mi is legyen a sorsa. Ekkor jött a mentő ötlet. Trollanyunál láttam  kínai sült rizset, gondoltam valami ilyesmi fog  nálam születni.
Aszerint amilyen zöldség volt itthon, forgattam, kevertem, kavartam és nagyon finom fogás született belőle. Valamikor elkészítem rizzsel is, biztosan isteni.

3 db tojást felvertem, forró wokba egy kevés olajat öntöttem, a tojást szétfolyattam benne, összekavartam és kész is volt. Kitettem egy tálba, a wokot kitöröltem egy szalvettával.
1/2 fej vöröshagymát apróra vágtam
1 jó szelet káposztát vékonyan felszeleteltem
1 szál répát zöldségpucolóval felcsíkoztam
1 kis darab gyömbért megtisztítottam, lereszeltem
2 gerezd fokhagymát megtisztítottam, apróra vágtam. Ezeket az előkészített zöldségeket kevés olajon átpáróltam néhány perc alatt, a lényeg, hogy roppanósak maradjanak, de az ízek áljanak össze. Isteni illata volt!
A zöldségeket is kiszedtem, újra áttöröltem a wokot.
1 ek szezámmag olajat öntöttem az edénybe, beletettem a hideg kuszkuszt, ráöntöttem
3 ek szójaszószt és borssal ízesítettem. Jól összekavartam, beleraktam mindent, petrezselyem zölddel megszórtam és lehetett tálalni.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, szeretem a kuszkuszt és a kínait is:)

    VálaszTörlés
  2. Kinait szeretjük,kuszkuszt még nem ettünk.De finom lehet igy,elkészitve:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!! Én bulgurral csináltam már hasonlót, azzal is finom.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt, spagettivel is eltudnám képzelni:-), bulgurral is. Biztosan finom:-)

      Törlés
  4. Guszta, holnap ebédre jó is lenne egy tányérkával! :)

    VálaszTörlés
  5. Jó ötlet maradék mentésére! Én sem szeretek kidobni semmit, de időnként elkerülhetetlen...

    VálaszTörlés
  6. A zöldséges rizst én is láttam Trollanyunál, nagyon megtetszett. Kuszkuszt még én sem ettem, de már több helyen is nagyon dicsérték. Ki kellene próbálnom...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kell spékelni valamivel, mert magában nem híres. Azért maradt meg nekem is. Körítés volt az eredetileg:-)

      Törlés