Vacsorára készítettem. Nem is tudom miért olyan ritka vendég nálunk, ugyanis finom és
egy olyan étel, amit mindenki a családból megeszik savanykás lekvárral.
Ebből az adagból négy ember jóllakik.
25 dkg liszt
2 ek cukor
0,5L tej
4 db tojás
csipetnyi só
1 zacskó vaníliás cukor
porcukor
vaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom cukrokat és habosra kavarom, majd belekeverem a lisztet, a tejet, a sót, összedolgozom, amíg síma tésztát nem kapok belőle. Fél órára a hűtőbe teszem pihenni. A fehérjékből kemény habot verek és óvatosan a tésztába forgatom. Egy teflonserpenyőbe kevés vajat teszek, belemerem a tészta 1/4-ét, szép sárgára sütöm, majd megfordítom és két villával apró darabokra szaggatom és készre sütöm. Porcukorral megszórva, meggylekvárral fogyasztottuk.
Még sosem ettem császármorzsát, pedig annyit hallottam róla. Jó lenne kipróbálni, de már csak a diéta után:)
VálaszTörlésHát nem egy erdélyi jellegzetesség:), régebb mi sem ettünk. Majd ha lejár a diétád, kóstold meg:)
TörlésHuu nagyon régen készült nálunk is! Itt az ideje:))
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá:-)
TörlésValamiért nálunk sem szokott készülni, talán mert még nem találtam hozzá jó receptet! :) De most már itt lesz a tied, jól néz ki a képen! :)
VálaszTörlésPihe-puha, habos, könnyed és önmagában nem édes. A lekvár édesíti. Próbáld ki, szerintem ízleni fog:-)
TörlésTervben van nálam is, csak ki kell várnom a napot:)
VálaszTörlésIgen, én is sokmindennel így vagyok:-)
TörlésNálunk is nagyon ritkán készül, pedig amikor terítéken van, pillanatok alatt el szokott fogyni...
VálaszTörlés:-)
Törlés