.

2012. szeptember 23., vasárnap

Császármorzsa

Vacsorára készítettem. Nem is tudom miért olyan ritka vendég nálunk, ugyanis finom és
egy olyan étel, amit mindenki a családból megeszik savanykás lekvárral.
Ebből az adagból négy ember jóllakik.


25 dkg liszt
2 ek cukor
0,5L tej
4 db tojás
csipetnyi só
1 zacskó vaníliás cukor
porcukor
vaj a sütéshez

A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom cukrokat és habosra kavarom, majd belekeverem a lisztet, a tejet, a sót, összedolgozom, amíg síma tésztát nem kapok belőle. Fél órára a hűtőbe teszem pihenni. A fehérjékből kemény habot verek és óvatosan a tésztába forgatom. Egy teflonserpenyőbe kevés vajat teszek, belemerem a tészta 1/4-ét, szép sárgára sütöm, majd megfordítom és két villával apró darabokra szaggatom és készre sütöm. Porcukorral megszórva, meggylekvárral fogyasztottuk.

10 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem császármorzsát, pedig annyit hallottam róla. Jó lenne kipróbálni, de már csak a diéta után:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem egy erdélyi jellegzetesség:), régebb mi sem ettünk. Majd ha lejár a diétád, kóstold meg:)

      Törlés
  2. Huu nagyon régen készült nálunk is! Itt az ideje:))

    VálaszTörlés
  3. Valamiért nálunk sem szokott készülni, talán mert még nem találtam hozzá jó receptet! :) De most már itt lesz a tied, jól néz ki a képen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pihe-puha, habos, könnyed és önmagában nem édes. A lekvár édesíti. Próbáld ki, szerintem ízleni fog:-)

      Törlés
  4. Tervben van nálam is, csak ki kell várnom a napot:)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is nagyon ritkán készül, pedig amikor terítéken van, pillanatok alatt el szokott fogyni...

    VálaszTörlés