Ugyancsak vacsorára készítettem, de egy tartalmasabb leves után is megállja a helyét.
Hozzávalók (4személyre): 25 dkg liszt, 4 alma, 4
tojás, 2 evőkanál cukor, 5 dl tej, 4 evőkanál vaj, 1 citrom reszelt héja, 1
tasak vaníliás cukor, csipet só; a tálaláshoz: porcukor, őrölt fahéj.
Elkészítése: A
tojássárgáját a cukrokkal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a
citromhéjat, és a tejjel együtt sima tésztát kavarunk. A tésztát hűtőbe
pihentetjük, amíg az almát előkészítjük. Az almát meghámozzuk, magházát
kivesszük, húsát kis kockákra vágjuk, majd a tésztába vegyítjük. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, azt is a masszába forgatjuk. Serpenyőben egy darab
vajat megolvasztunk, ráöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalán pirosra
sütjük. Két fakanál segítségével falatnyi darabokra szedjük, majd tányérra
téve, porcukorral, fahéjjal megszórva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése