Mi van a hűtőben főzelék is lehetne a neve, mert ez most abból készült, ami volt itthon. A lényeg, hogy a végeredmény mindenkinek ízlett. Mi tükörtojással fogyasztottuk, de lehet mellé sült húst, kolbászt, fasírtot, kinek ami tetszik.
Hozzávalók (4személyre): 60 dkg krumpli, 20 dkg
karfiol, 15 dkg sárgarépa, 1 zöldpaprika, 2 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt,
zellerzöld, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, kis kockákra
vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, zöldpaprikát kisebb
darabokra szeleteljük. Olajon a paprikát és a sárgarépát megdinszteljük,
hozzáadjuk a krumplit, a karfiolt. Sóval, borssal ízesítjük, vizet töltünk rá
és födő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel,
beleöntjük a liszttel elkevert paradicsomlét és összefőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése