.

2016. október 29., szombat

Őszi főzelék


 Mi van a hűtőben főzelék is lehetne a neve, mert ez most abból készült, ami volt itthon. A lényeg, hogy a végeredmény mindenkinek ízlett. Mi tükörtojással fogyasztottuk, de lehet mellé sült húst, kolbászt, fasírtot, kinek ami tetszik.


 Hozzávalók (4személyre): 60 dkg krumpli, 20 dkg karfiol, 15 dkg sárgarépa, 1 zöldpaprika, 2 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, zellerzöld, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.


 Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, zöldpaprikát kisebb darabokra szeleteljük. Olajon a paprikát és a sárgarépát megdinszteljük, hozzáadjuk a krumplit, a karfiolt. Sóval, borssal ízesítjük, vizet töltünk rá és födő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, beleöntjük a liszttel elkevert paradicsomlét és összefőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése