Sütés nélküli vendégváró desszert. Vigyázat, hamar fogyós :)
Hozzávalók (12 darabhoz):13 dkg müzlis keksz, 10 dkg tejcsokoládé, 5 dkg vaj; a krémhez: 2 dl félédes fehérbor, 1 dl tejszín, 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak vaníliás cukor; a díszítéshez: 25 dkg szőlő.
Elkészítése: A kekszet összetörjük, a csokoládét a
vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a kekszet, majd muffinsütő
mélyedéseibe papírkapszlit helyezünk, elosztjuk benne a keveréket, alaposan
belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre dermedni. Kevés borral a keményítőt
simára kavarjuk, a többit a tojásokkal habosra verjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a
citromhéjat és gőz fölött főzzük. Belecsorgatjuk a boros keményítőt, sűrűre
főzzük, majd hideg vízbe állítjuk a lábost, hogy a krém hamarabb kihűljön. Kemény
habbá verjük a tejszínt, a kihűlt krémbe forgatjuk. A papírkapszliból
kivesszük a süteménytalpakat, nyomócsöves zsákba kanalazzuk a krémet és
elosztjuk a kis talpakon. Megmosott szőlőszemekkel tetszés szerint díszítjük.
Hűtőbe tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése