.

2016. október 17., hétfő

Borhabos-szőlős tortácskák



Sütés nélküli vendégváró desszert. Vigyázat, hamar fogyós :)

 Hozzávalók (12 darabhoz):13 dkg müzlis keksz, 10 dkg tejcsokoládé, 5 dkg vaj; a krémhez: 2 dl félédes fehérbor, 1 dl tejszín, 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak vaníliás cukor; a díszítéshez: 25 dkg szőlő.


 Elkészítése: A kekszet összetörjük, a csokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a kekszet, majd muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlit helyezünk, elosztjuk benne a keveréket, alaposan belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre dermedni. Kevés borral a keményítőt simára kavarjuk, a többit a tojásokkal habosra verjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat és gőz fölött főzzük. Belecsorgatjuk a boros keményítőt, sűrűre főzzük, majd hideg vízbe állítjuk a lábost, hogy a krém hamarabb kihűljön. Kemény habbá verjük a tejszínt, a kihűlt krémbe forgatjuk. A papírkapszliból kivesszük a süteménytalpakat, nyomócsöves zsákba kanalazzuk a krémet és elosztjuk a kis talpakon. Megmosott szőlőszemekkel tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése