Kevés cukorral készült sütemény, melynek az édességét inkább a gyümölcsök adják. Mi nagyon szerettük.
Hozzávalók az első réteghez: 35 dkg tehéntúró, 30 dkg szőlő, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál búzadara, 2 evőkanál joghurt, 1 tojás, 1 citrom héja, 1 teáskanál vanília kivonat; a második réteghez: 30 dkg körte, 15 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 1 evőkanál citromlé, 1 tasak vaníliás cukor, ½ tasak sütőpor, csipet só.
Elkészítése: A tojást a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a túrót, a búzadarát, a joghurtot. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és kikavarjuk. A szőlőt leszemezzük. A túrókrémet 22x30 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, és a szőlőt rászórjuk. A tojássárgáját a cukrokkal kikavarjuk, a lisztet a sütőporral meg a sóval elvegyítjük. A körtét meghámozzuk, magházát kivesszük, cikkekre vágjuk, a citromlével összeforgatjuk. A tojássárgához adjuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel és kikavarjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a tésztába forgatjuk és a túrókrém tetejére simítjuk. Kirakjuk a körtecikkekkel és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. Miután kihűlt megfordítjuk és szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése