.

2016. október 1., szombat

Fordított szőlős-körtés


  Kevés cukorral készült sütemény, melynek az édességét inkább a gyümölcsök adják. Mi nagyon szerettük.

  Hozzávalók az első réteghez: 35 dkg tehéntúró, 30 dkg szőlő, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál búzadara, 2 evőkanál joghurt, 1 tojás, 1 citrom héja, 1 teáskanál vanília kivonat; a második réteghez: 30 dkg körte, 15 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 1 evőkanál citromlé, 1 tasak vaníliás cukor, ½ tasak sütőpor, csipet só.

  Elkészítése:     A tojást a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a túrót, a búzadarát, a joghurtot.  Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és kikavarjuk. A szőlőt leszemezzük. A túrókrémet 22x30 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, és a szőlőt rászórjuk.  A tojássárgáját a cukrokkal kikavarjuk, a lisztet a sütőporral meg a sóval elvegyítjük.  A körtét meghámozzuk, magházát kivesszük, cikkekre vágjuk, a citromlével összeforgatjuk. A tojássárgához adjuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel és kikavarjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a tésztába forgatjuk és a túrókrém tetejére simítjuk. Kirakjuk a körtecikkekkel és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. Miután kihűlt megfordítjuk és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése