.

2016. június 18., szombat

Kaporleves tojással


 Hozzávalók (4személyre): 4 tojás, 1,5 dl zsíros tejföl, 2 evőkanál rizs, 1 hagyma, 1 csokor kapor, 1 evőkanál liszt, olaj, só.

 Elkészítése: Olajból és lisztből rántást készítünk. Belereszeljük a hagymát, rászórjuk az apróra vágott kaprot. Vízzel felöntjük, beletesszük a rizst, sóval ízesítjük. 10 perc főzés után beleütjük a tojásokat. A tejfölt egy merőkanál forró levessel elkavarjuk, majd visszatöltjük, összefőzzük és kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes leves, még nem hallottam róla, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Nekünk nagyon ízlett, egyszerű és finom....ha a kaprot szereted :)

    VálaszTörlés