.

2016. június 14., kedd

Kapros túróval töltött csirkemell


 Hozzávalók (4személyre): 50 dkg csirkemell, 30 dkg juhtúró, 1 tojás, kapor, só, bors; a panírozáshoz: 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evőkanál liszt, 2 tojás, olaj; továbbá: fogvájó.

 Elkészítése: 
  A csirkemellet felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.  A túrót kikavarjuk az apróra vágott kaporral és tojással.  Mindenik hússzeletre egy csík túrókrémet helyezünk.   Szorosan felcsavarjuk, majd fogvájóval összetűzzük. A tojást villával felverjük.  A hengereket először lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.  Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése