Hozzávalók (18-20 darabhoz): 1 kg krumpli, 30 dkg
liszt, olaj, só; továbbá: 2 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, kapor, só, sajt, liszt
a nyújtáshoz.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, mikor
langyosra hűlt meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük. Összedolgozzuk a
liszttel, majd 18-20 részre osztjuk. Mindenik darabot lisztezett deszkán vékony
lappá nyújtjuk. Gyengén olajozott serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. A
tejfölt kikavarjuk a zúzott fokhagymával, apróra vágott kaporral, megkenjük a
palacsintát, megszórjuk reszelt sajttal és kínáljuk.
Megjegyzés: Szilvás gombóc krumplis tésztájából
ugyanígy süthetünk palacsintát. Akinek tetszik, édes töltelékkel is
fogyaszthatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése