Gyümölcs hússal ízletes párosítás, igaz mi finoman kísérletezünk, mert ezt is meg kell szokni. Mindenképp érdemes néha újítani, aztán akinek nem tetszik maradhat a húsnál.
Hozzávalók (4személyre): 4 egész csirkecomb, 4
körte, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál citromlé, zsálya, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A combokat és a körtét megmossuk. A húst
kettőbe, a körtét négy részre vágjuk, magházát kivesszük. Mindenik húsdarabot
sóval, borssal fűszerezzük, olívaolajjal bekenjük és tepsibe helyezzük. Köré
rendezzük a körtecikkeket, rászórjuk a fokhagymagerezdeket és néhány levél
zsályát. Meglocsoljuk a citromlével, alufóliával befödjük és 180 fokos sütőben
35 percet sütjük. A fóliát levéve hagyjuk, hogy süljön pirosra. Párolt rizst
kínálhatunk hozzá.
Nagyon finom lehet így összesülve!
VálaszTörlésFinom volt, nekem bejön ez a párosítás :)
Törlés