.

2016. október 7., péntek

Körtével sült csirkecomb


 Gyümölcs hússal ízletes párosítás, igaz mi finoman kísérletezünk, mert ezt is meg kell szokni. Mindenképp érdemes néha újítani, aztán akinek nem tetszik maradhat a húsnál.



 Hozzávalók (4személyre): 4 egész csirkecomb, 4 körte, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál citromlé, zsálya, olívaolaj, só, bors.


 Elkészítése: A combokat és a körtét megmossuk. A húst kettőbe, a körtét négy részre vágjuk, magházát kivesszük. Mindenik húsdarabot sóval, borssal fűszerezzük, olívaolajjal bekenjük és tepsibe helyezzük. Köré rendezzük a körtecikkeket, rászórjuk a fokhagymagerezdeket és néhány levél zsályát. Meglocsoljuk a citromlével, alufóliával befödjük és 180 fokos sütőben 35 percet sütjük. A fóliát levéve hagyjuk, hogy süljön pirosra. Párolt rizst kínálhatunk hozzá.

2 megjegyzés: