Ropogós csirkehúst bármikor adhatok asztalra, mindig nagy sikere van. Most szilvamártás készült mellé, de áfonyaszósszal, vagy ha hagyományosak akarunk lenni paradicsommártással is nagyszerű.Azt nem is mondtam, hogy frissen a legfinomabb.
Hozzávalók (4személyre): 60 dkg csirkemell, 20 dkg
(nem cukrozott) kukoricapehely, 5 dkg száraz sajt, 2 tojás, 4 evőkanál liszt,
olaj, só, bors; a szilvamártáshoz: 50 dkg szilva, 1 dl fehér bor, 2 evőkanál
cukor, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, csipetnyi őrölt
szegfűszeg, 1 teáskanál fahéj, 1 dl víz.
Elkészítése: A szilva magját kivesszük, a gyümölcsöt
négybe vágjuk. A vajat megolvasztjuk, rátesszük a szilvát, hozzáadjuk a bort, a
cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt a
vízzel simára kavarjuk, a szilvát besűrítjük vele. A húst megmossuk, ujjnyi
csíkokra szeleteljük. Ízesítjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk. A
kukoricapelyhet darabosra törjük, a tojásokat villával felverjük és
belereszeljük a sajtot. A húscsíkokat egyenként lisztbe, tojásba majd
kukoricapehelybe forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. A szilvamártással
kínáljuk.
Megjegyzés: Akit zavar a mártásban a szilva héja,
szitán át is passzírozhatja, vagy le is lehet turmixolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése