.

2016. október 5., szerda

Ropogós csirkecsíkok szilvamártással


 Ropogós csirkehúst bármikor adhatok asztalra, mindig nagy sikere van. Most szilvamártás készült mellé, de áfonyaszósszal, vagy ha hagyományosak akarunk lenni paradicsommártással is nagyszerű.Azt nem is mondtam, hogy frissen a legfinomabb.


 Hozzávalók (4személyre): 60 dkg csirkemell, 20 dkg (nem cukrozott) kukoricapehely, 5 dkg száraz sajt, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, olaj, só, bors; a szilvamártáshoz: 50 dkg szilva, 1 dl fehér bor, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, csipetnyi őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál fahéj, 1 dl víz.

 Elkészítése: A szilva magját kivesszük, a gyümölcsöt négybe vágjuk. A vajat megolvasztjuk, rátesszük a szilvát, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt a vízzel simára kavarjuk, a szilvát besűrítjük vele. A húst megmossuk, ujjnyi csíkokra szeleteljük. Ízesítjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk. A kukoricapelyhet darabosra törjük, a tojásokat villával felverjük és belereszeljük a sajtot. A húscsíkokat egyenként lisztbe, tojásba majd kukoricapehelybe forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. A szilvamártással kínáljuk.


 Megjegyzés: Akit zavar a mártásban a szilva héja, szitán át is passzírozhatja, vagy le is lehet turmixolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése