.

2016. október 3., hétfő

Füstölt húsos, tárkonyos leves


 Most, hogy hűvösebbre fordult az idő, jól esnek a meleg levesek. Van a tarsolyomban egy füstölt húsos meg egy hús nélküli is, mivel a családban van aki nem eszi meg a húst. Ugye ez másnál is előfordul? 

 Hozzávalók (4személyre): 50 dkg füstölt oldalas, 50 dkg krumpli, 10 dkg zellergyökér, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája, ecetes tárkony, só, bors; a galuskához: 2 tojásfehérje, 1 teáskanál vaj, 4-5 evőkanál liszt, csipet só.

 Elkészítése:Az oldalast darabokra vágjuk, megmossuk, vízben odatesszük főni. A gyökérzöldségeket, a paprikát és a krumplit megtisztítjuk. A zöldségeket apróra, a krumplit kockára vágjuk, majd a félig megfőtt húshoz adjuk, és megfőzzük. Sóval, borssal, apróra vágott tárkonyecettel ízesítjük. A tojásfehérjét a vajjal, a sóval és annyi liszttel, hogy sűrű, folyós masszát kapjunk, kikavarjuk. Kanállal a fövő levesbe galuskákat szaggatunk. A tejfölt a tojássárgájával elkavarjuk, a forró levesből merünk hozzá, majd az ételbe csorgatjuk, és besűrítjük. Csípős paprikát kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése