.

2016. október 25., kedd

Kelbimbós-virslis leves


 Mostanában mindent hallunk, mit ehetünk, mit nem, de sokszor egyik állítás ellentmond a másiknak.Úgy tartom, hogy az étkezésben a legjobb az arany középútat választani. Ide tartozik a virsli is, ami néha jól esik akár levesbe, akár sütve vagy főzve. Finom volt ez a leves is vele.


 Hozzávalók (4személyre): 25 dkg kelbimbó, 2 sárgarépa, 2 burgonya, 1 pár virsli, 1 fej hagyma, 1 szelet zeller, 1 petrezselyemgyökér, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.


 Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, a nagyobb kelbimbókat kettévágjuk, a burgonyát kockára, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, hagymát apróra vágjuk. Olajon a hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a kelbimbót, a sárgarépát, a burgonyát, a zellert, a petrezselyemgyökeret. Őrölt köménnyel, sóval, borssal ízesítjük és puhára főzzük. Beletesszük a karikára vágott virslit, tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Csípőspaprikát kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése