.

2016. október 26., szerda

Sütőtökös-diós kenyér


 Szeretem az ilyen kavart süteményeket, gyorsan el lehet készíteni és elronthatatlan.

 Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg sütőtökpüré, 6 dkg apróra vágott dió, 6 dkg olvasztott vaj, 2 tojás, 1,5 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ tasak sütőpor, csipet só; a forma kikenéséhez: vaj, liszt; tetejére: őrölt fahéj.


 Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal habosra kavarjuk. Belevegyítjük a diót, a tejet, a kihűlt vajat, a sütőtökpürét, a sót.  A lisztet összekavarjuk a sütőporral, a tojásos masszába forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett kalácssütő formába simítjuk, előmelegített sütőben készre sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát.  Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd őrölt fahéjjal megszórva, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése