Szeretem az ilyen kavart süteményeket, gyorsan el lehet készíteni és elronthatatlan.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg
sütőtökpüré, 6 dkg apróra vágott dió, 6 dkg olvasztott vaj, 2 tojás, 1,5 dl
tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ tasak sütőpor, csipet só; a forma kikenéséhez:
vaj, liszt; tetejére: őrölt fahéj.
Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal habosra
kavarjuk. Belevegyítjük a diót, a tejet, a kihűlt vajat, a sütőtökpürét, a
sót. A lisztet összekavarjuk a
sütőporral, a tojásos masszába forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett
kalácssütő formába simítjuk, előmelegített sütőben készre sütjük. Mielőtt
kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd őrölt fahéjjal megszórva, szeletelve
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése