2016. október 11., kedd
Tárkonyos sütőtökleves
Egyszerűen elkészíthető, ízletes őszi leves.
Hozzávalók (4személyre): 1 kg sütőtök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, ecetes tárkony, olaj, só, őrölt fehér bors.
Elkészítése: A sütőtököt kettévágjuk, közepét karalábévájóval kiszedjük. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a tököt. Összepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és vízzel feltöltjük. Puhára főzzük, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tök felét (vagy az egészet) botmixerrel pürésítjük. Belekavarjuk a tejfölt és apróra vágott tárkonyt szórunk a tetejére.
Megjegyzés: A leves további savanyítására használjunk tárkonyecetet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése