.

2016. október 19., szerda

Brokkolis krumplifelfújt



 Önmagában is finom, de köretnek is kitűnő rántott vagy sült hús mellé.Mi így is, úgy is fogyasztottuk.

 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg brokkoli rózsa, 50 dkg krumpli, 10 dkg juhtúró, 10 dkg száraz sajt, 3 tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 evőkanál vaj, só, bors, petrezselyemzöld; a tepsi kikenéséhez: kevés vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa.


 Elkészítése: A brokkoli rózsákat sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, és hideg vízbe tesszük, így megőrzik színüket. A krumplit megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Összetörjük, a vajjal, a tejjel, a tejföllel, a tojások sárgájával kikavarjuk. Belereszeljük a sajtot, belemorzsoljuk a túrót, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Sóval, borssal ízesítjük és kikavarjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk. Egy sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A lecsöpögtetett brokkoli felét beleszórjuk, rásimítjuk a krumplis masszát, majd a maradék brokkoli rózsákat beleszurkáljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. 10 percet hagyjuk hűlni, utána kockára vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése