.

2016. október 4., kedd

Kiflismarni szilvaöntettel


  Vacsorára szoktam készíteni császármorzsát, ez most egy gyors változat. Nagyon finom friss gyümölcsöntettel, de ha nincs, mehet rá hígabb lekvár.A gyerekek egyik kedvence.



 Hozzávalók (4személyre): 4 kifli, 2 tojás, 2,5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 4 evőkanál vaj, csipet só; a szilvaöntethez: 50 dkg szilva, 8 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, ½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl víz.

 Elkészítése: A szilvát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vizet, és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, rumaromával ízesítjük. A kifliket kis kockákra vágjuk, és sós-meleg tejjel leöntjük. A tojásokat habosra kavarjuk a cukrokkal és a tejes kiflire öntjük. Mikor az egész folyadékot beszívta, egy serpenyőben vajat olvasztunk, három-négy adagban teszünk bele masszát, melyet mindkét oldalán pirosra sütünk, majd fakanállal darabokra szedjük. Melegen, a szilvaöntettel meglocsolva kínáljuk.


Megjegyzés: Ugyanezzel az eljárással maradék kalácsból is készíthetünk smarnit. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése