Vacsorára szoktam készíteni császármorzsát, ez most egy gyors változat. Nagyon finom friss gyümölcsöntettel, de ha nincs, mehet rá hígabb lekvár.A gyerekek egyik kedvence.
Hozzávalók (4személyre): 4 kifli, 2 tojás, 2,5 dl
tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 4 evőkanál vaj, csipet só; a
szilvaöntethez: 50 dkg szilva, 8 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, ½ mokkáskanál
őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl víz.
Elkészítése: A szilvát kis kockákra vágjuk,
hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vizet, és puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, rumaromával ízesítjük. A kifliket kis kockákra vágjuk,
és sós-meleg tejjel leöntjük. A tojásokat habosra kavarjuk a cukrokkal és a
tejes kiflire öntjük. Mikor az egész folyadékot beszívta, egy serpenyőben vajat
olvasztunk, három-négy adagban teszünk bele masszát, melyet mindkét
oldalán pirosra sütünk, majd fakanállal darabokra szedjük. Melegen, a
szilvaöntettel meglocsolva kínáljuk.
Megjegyzés: Ugyanezzel az eljárással maradék
kalácsból is készíthetünk smarnit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése