Ez a pite még a szomszéd nénitől kapott fügéből készült, az édesszájú családtagjaim nagy örömére.
Hozzávalók (6 darabhoz): 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1
tojás, 2 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, ½ tasak sütőpor, csipet só; a
töltelékhez: 25 dkg füge, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 2 tojásfehérje.
Elkészítése: A lisztet a vajjal elsúroljuk,
hozzáadjuk a tojást, a cukrot, citromhéjat, a sütőport, a sót és jól
összegyúrjuk. A tésztát hat részre osztjuk, majd sütőformába nyomkodjuk. A
tojások fehérjéből kemény habot verünk fokozatosan adagolva hozzá a cukrot, majd
belekavarjuk a dióbelet is. A fügét cikkekre vágjuk, a tésztára rendezzük a
diós habot, kirakjuk fügecikkekkel, a habba is nyomunk néhányat. Előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Apróbb formák hiányában süthetjük egy
nagyobban is. Kihűlés után cikkekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése