.

2016. október 24., hétfő

Diós-fügés pite


 Ez a pite még a szomszéd nénitől kapott fügéből készült, az édesszájú családtagjaim nagy örömére.

 Hozzávalók (6 darabhoz): 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, ½ tasak sütőpor, csipet só; a töltelékhez: 25 dkg füge, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 2 tojásfehérje.

 Elkészítése: A lisztet a vajjal elsúroljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, citromhéjat, a sütőport, a sót és jól összegyúrjuk. A tésztát hat részre osztjuk, majd sütőformába nyomkodjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk fokozatosan adagolva hozzá a cukrot, majd belekavarjuk a dióbelet is. A fügét cikkekre vágjuk, a tésztára rendezzük a diós habot, kirakjuk fügecikkekkel, a habba is nyomunk néhányat. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.


 Megjegyzés: Apróbb formák hiányában süthetjük egy nagyobban is. Kihűlés után cikkekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése