.

2016. október 13., csütörtök

Csirkemelles-paradicsomos kukorica


  Mi főtt tésztával fogyasztottuk, de finom rizzsel is vagy akár friss kenyérrel, önmagában.


 Hozzávalók (4személyre): 50 dkg csirkemell, 4 cső kukorica, 4 paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, olaj, só, bors.

 Elkészítése: A kukoricát sós vízben puhára főzzük, mikor kissé hűlt a szemeket leszedjük róla. A húst kockára, a hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a húskockákat és sütjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kukoricát, a paradicsomot. Bazsalikommal, sóval, borssal ízesítjük és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése