Fagyasztott áfonyával készítettem, könnyed sütemény. Hamar fogyós kategória.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 8 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl tej, 0,75 dl olaj, ½ tasak sütőpor, csipet só; a krémhez: 30 dkg tejföl, 10 dkg görög joghurt, 8 dkg cukor, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor; továbbá: 30 dkg fagyasztott áfonya, 4 evőkanál cukor, 1 teáskanál őrölt kardamom, kevés vaj és liszt.
Elkészítése: A krémhez a tojást a cukrokkal
kikavarjuk, majd beledolgozzuk a tejfölt, meg a joghurtot. A tésztához a tojásokat a
cukorral, a sóval habosra kavarjuk. Belevegyítjük az olajat, a tejet, majd a sütőporral
elvegyített lisztet is belekavarjuk. 20x30 cm-es kivajazott- lisztezett formába
simítjuk a tészta felét, ráöntjük a tejfölös krémet, rászórjuk az áfonyát, majd
a tészta másik felét is rácsorgatjuk. Karadmommal elkavart cukorral megszórjuk és
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése