.

2014. június 14., szombat

Cseresznyés clafoutis


Készítettem már szedres clafoutist, most cseresznyével cseréltem fel a szedret és meg is dupláztam az adagot. Hamar fogyó finomság.


Hozzávalók: 40 dkg kimagolt cseresznye, 4 tojás, 4 dl tej, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só; a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt

Elkészítése: A piteformát kivajazzuk, lisztezzük, beleszórjuk a cseresznyét. A tojásokat a cukrokkal habverővel habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót. Jól kikavarjuk, majd a cseresznye tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Finom lehet, és tényleg bármilyen gyümölccsel lehet készíteni.

    VálaszTörlés
  2. Clafoutist nagyon ritkán sütök, de hasonlít a tejfölös piskótámhoz. Ami gyümölcsös az mind jöhet.....ne!!! :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretjük mi is. Cseresznyével még nem próbáltam, na most elérkezett az ideje. :))

    VálaszTörlés