.

2014. június 17., kedd

Sárgarépás, húsos rakottas

   
Egy újabb egytálétel. Nekem nagyon bejön, mivel a répát csak főve tudom megenni, de a család többi tagja sem panaszkodott. Hús nélkül is szoktam készíteni, akkor már hallok egy kis morgást :)

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 30 dkg sárgarépa, 2 tojás, 8 dkg rizs, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, 3 dkg vaj, olaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, olajon megsütjük, sózzuk, borsózzuk, majd csíkokra vágjuk és tányérra szedjük. A répát, a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, sózzuk. A hústól visszamaradt olajon kevés víz hozzáadásával födő alatt puhára pároljuk. A rizst dupla mennyiségű vízben kevés sóval megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá és 1 dl vízzel fölengedjük. Addig pároljuk, amíg a hagyma kezd szétfőni. Beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsózzuk és kevergetve összefőzzük. Vajjal kikent tál aljára simítjuk a sárgarépa felét, rá a rizs felét, a húst, a tojáspörköltet. Erre kanalazzuk a megmaradt rizst, a sárgarépát. Rákenjük a tejfölt és forró sütőbe toljuk 15-20 percet.

2 megjegyzés: