.

2016. május 28., szombat

Epres karamelltorta



 Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 8 evőkanál hideg víz, csipet só; a krémhez: 25 dkg cukor, 6 dl tejszín, 6 dkg fehér csokoládé; továbbá: 60 dkg eper, 1 dl citromos tea.


 Elkészítése: 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk. A tojásfehérjét egy csipet sóval, 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a megmaradt 4 evőkanál hideg vízzel eldolgozzuk. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a habbal felváltva a tojássárgájához keverjük. A tésztát a formába simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. A tejszínt felforrósítjuk. Egy magas edényben a cukrot állandóan kavargatva karamellizáljuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt. Kavargatva lassú tűzön főzzük, amíg az egész cukor fel nem oldódik. A fehércsokoládét hozzáadjuk és hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra besűrűsödik és összerakás előtt felverjük elektromos habverővel. A tésztát lapjában háromfelé vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a citromos teával, rásimítjuk a krém egyik részét, rá a második lapot. Meglocsoljuk teával, kirakjuk megmosott, félbevágott eperszemekkel, rásimítjuk a krémet, majd befödjük az utolsó lappal. Meglocsoljuk teával, rásimítjuk a megmaradt krémet, a tetejét eperszemekkel díszítjük és tálalásig hűtőbe tesszük.                                                                                      

1 megjegyzés:

  1. ÜDVÖZÜLÉS
    Én pénzember vagyok hajlandó kamatozású hitelek 2% havonta, a 3000 € 10.000.000 €, mint a hitel ajánlatot, én akkor készen áll minden kategóriákba tartozó személyek , cégek, mindenféle üzleti szervezetek, magánszemélyek és az ingatlan befektetok, adok hitelt nagyon olcsó és mérsékelt árakkal. Akkor keressen meg ma, ha érdekelt abban, hogy ez a kölcsön, forduljon hozzám több információt a hitel folyamat, folyamat, mint a hitelfeltételek között, és kérjük, jelezze a hitelkérelmek a pontos összeget, amit szeretne, és a futamido.

    KAPCSOLAT: leonorcastro605@outlook.com
    KAPCSOLAT: leonorcastro605@outlook.com

    VálaszTörlés