.

2014. június 26., csütörtök

Cukkini krémleves


A gyermekeimnél nagy sikert aratott ez a cukkini krémleves. Természetesen csak azután árultam el, hogy mit ettek, miután befejezték az evést. Jöhet a repeta.

Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 5 dkg vaj, 4 szál zöldhagyma, 2 darab krumpli, 2 dl tejföl, 1 kötés petrezselyemzöld, 2 cikk fokhagyma, zöldség alaplé, só, bors

Elkészítése:

      A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a vajon megfuttatjuk. A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, felkockázzuk, és a hagymához adjuk.
      Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, sózzuk, borsózzuk, és annyi alaplét öntünk rá, amennyi ellepi.  Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk az aprított petrezselyem zöldet is, majd botmixerrel krémesre pürésítjük.
A tejfölhöz merünk a forró levesből, elkavarjuk, majd az egészet a levesbe öntjük.   

Megj: Zöldség alaplét készíthetünk vegyes zöldségek főzésével. Egy gyorsabb változat a házi ételízesítőből vagy leveskockából készített alaplé.

1 megjegyzés: