.

2014. július 2., szerda

Citromfüves, mentás szirup és limonádé



A nagy melegben több folyadékra van szükségünk. Hogy ne legyen unalmas mindig csak vizet inni, citromos, mentás szörpöt szoktam készíteni, ami a hűtőben nagyon jól eláll néhány napig. Csak vízzel hígítom és lehet fogyasztani.

Hozzávalók a sziruphoz: 1 csokor menta, 1 csokor citromfű, 60 dkg cukor, 3 citrom, 1 l víz

Elkészítése: A mentára és a citromfűre öntjük a vizet, lassan melegítjük 15 percet vigyázva, hogy ne forraljuk. Levesszük a tűzről, lefödjük, 2 órát állni hagyjuk. Ezután átszűrjük, kinyomkodjuk a növényeket, majd hozzáadjuk a cukrot és 20 percet lassan bugyogtatva főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a citromok kifacsart levét is hozzáadjuk. Üvegbe töltjük, hűtőbe tároljuk. Fogyasztásnál vízzel hígítjuk

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen csak egy jó csokornyi megmosott mentára cukrot teszünk meg 3 citromot felvágunk karikában bőven azt is megcukrozzuk úgy hagyjuk állni vagy 3 orrát ,utána meg feltöltsük 2-3 liter vízzel és időnként meg kavagatjuk . Hagyjuk állni vagy 2 napot ,utána leszűrjük jól kinyomkodva a citromot is és üvegben töltjük , betesszük a hűtőben .Miután jól lehűlt ,jóízűen lehet szürcsölgetni a nagy melegben..

    VálaszTörlés