Két hete voltam otthon Csíkszeredában, egy zacskó rókagombát is hoztam haza, mivel Váradon a négy év alatt mióta itt élek, sehol nem láttam. Többféle finomságot készítettem belőle. Ezt mutatom meg kezdésnek, ízletes reggeli volt.
Rókagombás omlett (2 személyre)
Hozzávalók az omletthez: 4 tojás, 4 evőkanál tejföl,
2 teáskanál liszt, só, bors; a töltelékhez: 25 dkg rókagomba, 1 hagyma, 4 dkg
vaj, zsályalevél, só, bors
Elkészítése: A rókagombát megtisztítjuk,
szeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, üvegesre pároljuk
rajta a hagymát, hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott zsályát, sózzuk,
borsozzuk és puhára pároljuk. A tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, a
liszttel, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérje felvert habját beleforgatjuk
és kevés olajon két omlettet sütünk. Tálra helyezzük, elosztjuk rajta a gombát
és kettéhajtva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése