Könnyű, nyári étel. A kaprot nem kell sajnálni belőle, isteni a zöldséggel együtt.
Hozzávalók: 0,5 kg fiatal tök, 20 dkg zöldborsó, 20
dkg paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, kapor, só
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk,
az olajon megpirítjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk,
húsát kockára vágjuk. Apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel együtt a
hagymához adjuk. Lefödve pároljuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Kevés
vizet öntve rá öt percet pároljuk, majd a megtisztított, kockára vágott tököt
is hozzáadjuk. Készre főzzük. Hidegen, melegen fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése