.

2014. július 3., csütörtök

Tök zöldborsóval

 
Könnyű, nyári étel. A kaprot nem kell sajnálni belőle, isteni a zöldséggel együtt.

Hozzávalók: 0,5 kg fiatal tök, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, kapor, só

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát kockára vágjuk. Apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel együtt a hagymához adjuk. Lefödve pároljuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Kevés vizet öntve rá öt percet pároljuk, majd a megtisztított, kockára vágott tököt is hozzáadjuk. Készre főzzük. Hidegen, melegen fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése