Ez a kis adag vasárnap készült. Aztán ma jött a Párom, hogy csorog a nyála egy finom káposztás palacsinta után. Így kaptam az alkalmon és második fogásnak el is készítettem párolt savanyú káposztával. Mivel gondoltam, hogy a nagylány nem lesz oda érte, három darab készült fetasajttal is csak, hogy mindenki meglegyen elégedve:-)
Tölthetjük párolt almával, túróval. Még gombásat is ettem utcai árustól.
10 darabhoz:
50 dkg liszt
2 kk só
3 dl langyos víz
4 ek olaj
A lisztet a sóval elkavarjuk, a vízzel eldolgozzuk, puha tésztát gyúrunk. Az olajat lassanként beledolgozzuk. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát. A bucikat letakarjuk és 15 percet pihentetjük.
Kézzel nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olajjal, rászórjuk a tölteléket. Felcsavarjuk, mint a csigát, majd sodrófával kerekre nyújtjuk.
Bő forró olajban kisütjük.
A tészta nagyon jó, könnyen lehet dolgozni vele. Pihentetés után NE gyúrjuk, csak kézzel nyújtsuk, huzigáljuk. Sütés után papírtörlőre szedtem, hogy a fölösleges olajat felszívja. Rétes szerű palacsintát kapunk.
Ihlet innen.
Nagyon izgalmas, felveszem a kipróbálandók listájára:)
VálaszTörlésAzon gondolkodtam, hogy a régiek mennyire tudtak sütni, főzni. Egy maréknyi liszt, só, víz és bármi ami van lehet töltelék. Olcsó, laktató és finom.
TörlésA káposztásért én sem nagyon vagyok oda, de más töltelékkel bármikor:)
VálaszTörlésAzért jó, mert variálható :-)
TörlésIlyen palacsintáról még soha nem hallottam, de nagyon tetszik, igazán fincsi lehet! :) Érdekes ez a készítési mód, egyszer ezt is meg kellene próbálni! Sikerült olyan vékonyra húzgálnod a tésztát, mint a videón? :)
VálaszTörlésIgen és nagyon szerettem a tésztát huzigálni :-) nem lett olyan hatalmas, mint a videón, mert több részre vágtam, de olyan vékony volt:-)
TörlésNagyon jó lehet. Szeretem az ilyeneket, kipróbálós :)
VálaszTörlésMegéri kipróbálni :-)
TörlésEzt is ki kell próbálni :) biztos nagyon finom :)
VálaszTörlésA tészta sülés után leveles lesz, az íz meg olyan amilyen tölteléket teszel bele. Finom:-)
TörlésMost már igazán meghoztad a kedvem a palacsintához, muszáj lesz kipróbáljam én is. :)
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom ez a változat is. :)
Na látod, csábítlak a jóra:-)
TörlésLa multi ani !
VálaszTörlésMultumesc! :-)
Törlés