25 dkg liszt
3 ek cukor
2 tojás
5-6 dl tej
1 csipet só
1/2 kk fahéj
1/2 dl olaj
4 kisebb alma lereszelve
A lisztet a sóval, cukorral, fahéjjal elkavartam, beletettem a tojásokat és a tejet lassan öntve hozzá sima, sűrűbb tésztát kavartam, mint a híg palacsinta tésztája. Végül az olajat is hozzákavartam.
Az almákat megpucoltam, a reszelő nagyobb részén lereszeltem, a levét kicsavartam. Régebb nem csavartam ki, de azt tapasztaltam, hogy így jobban átsül a palacsinta.
Kevés olajat töltöttem egy nagyobb sütőbe. Mikor felforrósodott, egy-egy kanál palacsinta tésztát tettem bele, szétlapogattam és mindkét oldalát, megsütöttem. Egyszerre 4-5 palacsinta is sülhet.
Tálaláskor fahéjas cukorral szórtuk még meg.
Egyszer mar ettem ilyet, es nagyon finom volt. :)
VálaszTörlésMeghiszem azt :)
TörlésNagyon guszta! Már készítettem én is ilyet és nagyon finom !
VálaszTörlésKõszõnõm Éva! :)
TörlésNagyon finom almás ízesítéssel, és valahogy az almás palacsinta nekem is sokkal jobban tetszik ilyen kis aranyosakra sütve! :)
VálaszTörlésIlyen kicsire szeretem sütni, hamar bekapható :)
TörlésEszméletlen jóóóó :)
VálaszTörlésKöszönööm! :-)
TörlésMivel nem szeretek palacsintát sütni, még soha nem készítettem ilyet sem, de viszont nagyon szeretjük. Ezért feltétlenül elmentem a receptet, és remélhetőleg hamarosan el is készítem. :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet. :)
Próbáld ki, szerintem ízleni fog. Nálunk nyomtatásnak készült bableves után:-)
Törlésés a reszelt almákat azt hova kell tenni?
VálaszTörlésés a reszelt almákat azt hova kell tenni?
VálaszTörlés