Ahányszor csak ilyen pitét sütök, mindig bennem van, hogy ebből mi lesz, de mindig sikerül. Most csokisan készítettem.
Szerintem egy fantasztikus sütemény.
7 tojás
7 ek liszt
10 dkg cukor( nálam most barna)
20 dkg csoki
1 kis fiola vanília aroma
7 dl tej
7 dkg vaj
Először a vajat a csokival összeolvasztottam. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem. A sárgákat a cukorral habosra kavartam, beletettem a vaníliát, az olvasztott vajas csokit és felváltva a lisztet meg a tejet. Végül beleforgattam a habot is.
Egy picit laposabb lett, mert nagyobb tepsibe tettem (35x25). Ha kisebbet választunk, jobban látszanak a rétegek.
Így folyt amikor töltöttem a kivajazott, lisztezett tepsibe. Akár, mint egy kakaós kávé
:-)
160 fokon 55 percet sütöttem.
Ez elképesztően jól néz ki! És tészta nélkül lett ilyen szép alja meg teteje? Csináltam már hasonlót, de az nem nézett ki ennyire jól. Olyan a tiéd a képen, mintha leveles tészta lenne alul-felül. Muszáj leszek kipróbálni!
VálaszTörlésNincs külön tésztája, ilyen lesz sülés után:-) a liszt megy le az aljára, ebből lesz a lap, a tetején pedig a tojáshab sül meg.
TörlésHa van valamivel kisebb tepsid, magasabb, mutatósabb lesz a sütid.
Na még egy kérdés: Amikor beleforgatod a fehérjét, rendesen elkevered benne, vagy csak éppenhogy? Mert a képen, ahol öntöd a tepsibe, ott úgy néz ki, mintha a fehérje a tetején úszna. Szóval ha alaposan beleforgatom, hogy egynemű legyen a massza, akkor is kiválik belőle így a fehérje? Vagy ne nagyon kevergessem? (A közeljövőben meg szeretném csinálni, mert nagyon tetszik)
TörlésBeleforgattam jól, de mivel könnyű mindenképp fent fog maradni a tetején. Sütés közben ez adja a felső lapot.
TörlésAmikor a tepsibe beleöntöttem, a tetejét egyformára elsimogattam egy kanállal.
Nem semmi ez a süti:) Ilyen intelligens süti ez is ugye?
VálaszTörlésIgen, nagyon az. Tudja ő mi a dolga:-)
TörlésRegota tervezem a klasszikus megsuteset, de ez is nagyon jol hangzik :)
VálaszTörlésKezdd azzal, aztán kísérletezz:-)
TörlésMennyi finomságot sütöttél, míg én nem jártam erre! A mimóza is nagyon tetszik, meg a Hyppolit is, a nevükkel együtt:-) De a csokis viszi a pálmát! Milyen szépen elkülönültek a rétegek! Hétvégére már megvan a süti-terv, de ez is sorra fog kerülni:-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek! Kóstoljátok meg majd:-)
TörlésSi mie imi place, am facut de multe ori si e tare buna !
VálaszTörlésDaa!:-)
TörlésSzerintem is fantasztikus sütemény! :)
VálaszTörlésEgyetértünk:-)
TörlésMég soha nem hallottam erről a sütiről, de nagyon tetszik. El is mentem, egyszer majd elkészítem. :)
VálaszTörlésAkkor próbáld majd ki:-) finom a kókuszos is, mandulával:-)
TörlésDe jól néz ki, ilyen szépen még sehol nem láttam elkülönülni a rétegeket! :) Lehet, hogy jobb is, ha nem olyan magas? :)
VálaszTörlésAz ízén nem változtat a magassága :-) jó így is!
TörlésIsmét jöttem, légyszi nézz be hozzám, húsvéti ajánlóra hívlak:)
VálaszTörlésMár láttam, köszi :-)
TörlésÚgy látom előbb-utóbb - inkább előbb - nekem is ki kell próbálnom. Nagyon guszta!
VálaszTörlésGyors is, finom is. Próbáld ki! :-)
TörlésEnnyi az egész? De jó! Megkóstoltam volna szívesen... :P
VálaszTörlésAmilyen hamar meglett olyan hamar el is fogyott:-) gyere sütök mást! :-)
TörlésAzt hiszem ez az intelligens krémes csokis változata. Nagyon guszta!
VálaszTörlés. Én lehetetlennek ismerem, de igen, egy és ugyanaz:-)
Törlés