Bármikor készíthetem, mindig örülnek neki. Mindenkinek megvan mivel szereti. Fokhagymás tejföl és reszelt sajt, lekvár vagy csokikrém.
Eredetileg krumplis palacsintát szerettem volna sütni, de mikor rákérdeztem, a többség a lángos mellett voksolt. Gondoltam attól még lesz palacsinta is, így egy krumpli főzéssel megoldottam mindkettőt.
A krumplitól a lángos nagyon puha marad még másnap, harmadnap is, feltéve ha marad:-)
Krumpli nélküli, hidegben kelesztett "eszkimó lángos" receptje itt olvasható.
65 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 és 1/2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1 ek olaj
25 dkg krumpli
A krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam.
A lisztet a sóval elkevertem, hozzáadtam a tört krumplit, az olajat, az élesztős tejet és jól összegyúrtam. Letakarva 45 percet kelesztettem.
Olajos kézzel almanagyságú darabokat szaggattam ki a tésztából, gombócokká formáztam és letakarva még 10 percig pihentettem. Olajos kézzel széthúzogattam és
bő forró olajban pirosra sütöttem.
Folytatás következik : Krumplis palacsinta:-)
Nagyon guszta! Most én is lángost kértem volna, mivel délben palacsintát ettem!:-))
VálaszTörlésJó tejfölösen, sajtosan! :-)
TörlésKellett nekem éhes gyomorral nézelődni, csak magamra vethetek! :) Nagyon guszta, isteni lehet fokhagymás tejföllel és sajttal! :)
VálaszTörlésKrumplival sokkal puhább a tésztája, eteti magát :-)
TörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésMeghiszem azt hogy örülnek neki! Én is örülnék ilyen finomságnak :)
VálaszTörlés:-)
TörlésÉn a lekváros verziót imádom! Anyukám mindig kimaradt krumplipüréből készítette! Addig ettük, amíg ki nem pukkadtunk:)
VálaszTörlésIgen, azt is fellehet használni és milyen finom! :-)
TörlésNagyon jól mutatnak! A lángos nálunk is jöhet bármikor.
VálaszTörlésKöszönöm! Tudjuk mi a jó:-)
TörlésJaj, imádom a lángost, mégis olyan rég készítettem! (annyi étel, süti, finomság van, hogy néha már a bőség zavarában azt sem tudom, mit készítsek:))
VálaszTörlésOlyan finom puhának és foszlósnak látszik a kettétört képeden... Nyami. :P (még így vasárnap délben is:)))
Nagyon jó ez a krumplis, még másnap is finom, puha marad, melegíthető:-)
TörlésIstenien néz ki, belsőleg is! Olyan nagyon igazi......:-))
VálaszTörlésMa újra kért a fiam, hogy csináljak krumplis lángost csokival:-) azt hiszem hétvégén ismétlés következik:-)
Törlés