.

2013. március 6., szerda

Krumplis lángos

Bármikor készíthetem, mindig örülnek neki. Mindenkinek megvan mivel szereti. Fokhagymás tejföl és reszelt sajt, lekvár vagy csokikrém.
Eredetileg krumplis palacsintát szerettem volna sütni, de mikor rákérdeztem, a többség a lángos mellett voksolt. Gondoltam attól még lesz palacsinta is, így egy krumpli főzéssel megoldottam mindkettőt.
A krumplitól a lángos nagyon puha marad még másnap, harmadnap is, feltéve  ha marad:-)
Krumpli nélküli, hidegben kelesztett "eszkimó lángos" receptje itt olvasható.


65 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 és 1/2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1 ek olaj
25 dkg krumpli

A krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam.
A lisztet a sóval elkevertem, hozzáadtam a tört krumplit, az olajat, az élesztős tejet és jól összegyúrtam. Letakarva 45 percet kelesztettem.
Olajos kézzel almanagyságú darabokat szaggattam ki a tésztából, gombócokká formáztam és letakarva még 10 percig pihentettem. Olajos kézzel  széthúzogattam és
bő forró olajban pirosra sütöttem.

Folytatás következik : Krumplis palacsinta:-)

16 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Most én is lángost kértem volna, mivel délben palacsintát ettem!:-))

    VálaszTörlés
  2. Kellett nekem éhes gyomorral nézelődni, csak magamra vethetek! :) Nagyon guszta, isteni lehet fokhagymás tejföllel és sajttal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krumplival sokkal puhább a tésztája, eteti magát :-)

      Törlés
  3. Meghiszem azt hogy örülnek neki! Én is örülnék ilyen finomságnak :)

    VálaszTörlés
  4. Én a lekváros verziót imádom! Anyukám mindig kimaradt krumplipüréből készítette! Addig ettük, amíg ki nem pukkadtunk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt is fellehet használni és milyen finom! :-)

      Törlés
  5. Nagyon jól mutatnak! A lángos nálunk is jöhet bármikor.

    VálaszTörlés
  6. Jaj, imádom a lángost, mégis olyan rég készítettem! (annyi étel, süti, finomság van, hogy néha már a bőség zavarában azt sem tudom, mit készítsek:))
    Olyan finom puhának és foszlósnak látszik a kettétört képeden... Nyami. :P (még így vasárnap délben is:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ez a krumplis, még másnap is finom, puha marad, melegíthető:-)

      Törlés
  7. Istenien néz ki, belsőleg is! Olyan nagyon igazi......:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma újra kért a fiam, hogy csináljak krumplis lángost csokival:-) azt hiszem hétvégén ismétlés következik:-)

      Törlés