Még tart a sárgadinnye, finom, édes. Ilyen üdítő finomságot is lehet készíteni belőle.
Hozzávalók: 1 sárgadinnye (1,5 kg), 1 citrom, 10 dkg
cukor, 1,5 dl víz; díszíteni: mentalevél, citrom karika, piros bogyós gyümölcs
Elkészítése: A vízből és cukorból szirupot főzünk,
hozzáadjuk a kifacsart citrom levét és hűlni hagyjuk. A dinnyét kettévágjuk,
magját kiszedjük. Az egyik fél húsából karalábévájóval gömböket formálunk, a
másik fél húsát összeturmixoljuk a sziruppal és fagyasztóba tesszük. Óránként
átkavarjuk, amíg kásássá nem fagy. Tálalhatjuk a dinnye héjában a gömbökkel
együtt, vagy poharakban, mentalevéllel, bogyósgyümölccsel, citrommal díszítve.
Tipp: Ha felnőttek fogyasztják kevés rummal vagy
pezsgővel is meglocsolhatjuk.
Nagyon jól néz ki! Én is csinálok néha hasonlót, csak vanília pudinggal és nem jegesen, csak hűtötten.
VálaszTörlés