.

2014. július 26., szombat

Jeges sárgadinnye


 Még tart a sárgadinnye, finom, édes. Ilyen üdítő finomságot is lehet készíteni belőle.

Hozzávalók: 1 sárgadinnye (1,5 kg), 1 citrom, 10 dkg cukor, 1,5 dl víz; díszíteni: mentalevél, citrom karika, piros bogyós gyümölcs

Elkészítése: A vízből és cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a kifacsart citrom levét és hűlni hagyjuk. A dinnyét kettévágjuk, magját kiszedjük. Az egyik fél húsából karalábévájóval gömböket formálunk, a másik fél húsát összeturmixoljuk a sziruppal és fagyasztóba tesszük. Óránként átkavarjuk, amíg kásássá nem fagy. Tálalhatjuk a dinnye héjában a gömbökkel együtt, vagy poharakban, mentalevéllel, bogyósgyümölccsel, citrommal díszítve.

Tipp: Ha felnőttek fogyasztják kevés rummal vagy pezsgővel is meglocsolhatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Én is csinálok néha hasonlót, csak vanília pudinggal és nem jegesen, csak hűtötten.

    VálaszTörlés